Prei-aardpeercrème met koningsoesterzwammen en tijmolie
bereiding
-
1
Schil de aardpeer en de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de blokjes aardpeer en aardappel zacht in 500 milliliter water met de groentebouillon. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
-
2
Verwijder het uiterste groene deel en de wortel van de prei en snij de stengels overlangs door. Spoel ze goed en snij ze in fijne halve ringen. Smelt een klontje boter en stoof de prei helemaal zacht. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Pel de knoflook en snij hem in plakjes. Doe de tijm en de knoflook samen met 60 milliliter olijfolie in een pannetje en laat de olie enkele minuten zacht sudderen. Zet opzij.
-
4
Mix de aardpeer, de aardappel en de prei met 2 eetlepels plantaardige boter en een scheutje kookvocht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.
-
5
Snij de koningsoesterzwammen overlangs door. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje plantaardige boter en bak de koningsoesterzwammen goudbruin. Voeg de sojasaus en de agavesiroop toe en laat karamelliseren.
-
6
Serveer de prei-aardpeercrème met de gebakken oesterzwammen en de tijmolie. Werk af met de extra tijm.