Mosselpotje met zeebarbeel, selder en koningsoesterzwammen
bereiding
-
1
Spoel de mosselen grondig onder stromend water en gooi kapotte of open schelpen weg. Pel en snipper de sjalot. Maak de selder-stengels schoon en snij ze in boogjes. Snipper het groen en hou het apart voor de afwerking. Snij de oesterzwammen in reepjes.
-
2
Verhit olijfolie in een mosselpot of een grote pan met deksel en fruit er de sjalot en de selder in aan. Voeg dan de oesterzwammen toe en bak ze aan.
-
3
Voeg de mosselen toe en blus alles met de witte wijn. Laat die even opkoken. Voeg dan de visfond toe en laat alles afgedekt enkele minuten stomen. Schud goed op tot alle schelpen open zijn.
-
4
Verhit olijfolie in een grillpan en gril de zeebarbeeltjes kort krokant. Kruid ze met peper en zout. Snij de citroen in partjes.
-
5
Serveer de mosseltjes met de gegrilde zeebarbeel, de gesnipperde selderblaadjes en een partje citroen.Lekker met ciabatta.