Zweedse balletjes met veenbessen
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en stoof ’m glazig in wat boter. Schep de uisnippers uit de pan. Meng het gehakt met het paneermeel en het ei, kruid met peper, zout en nootmuskaat en doe er ook de uisnippers bij. Kneed goed door elkaar en vorm hapklare balletjes.
-
2
Verhit wat boter en olijfolie in een pan en bak daarin de balletjes rondom goudbruin. Schep de balletjes uit de pan en laat 1 eetlepel boter smelten in de pan. Strooi er de bloem bij en roer die goed door de boter. Laat dit eventjes droogkoken. Blus met de runderbouillon en de room en laat 1 à 2 minuten sudderen, tot de saus is ingedikt.
-
3
Warm ondertussen de veenbessencompote op. Verhit de friteuse tot 175°C en bak de kroketjes goudbruin en krokant.
-
4
Serveer de balletjes met de saus, een paar kroketjes en de veenbessen. Werk af met verse dille.