Ovenzalm met gestoofde groenten en saffraanboter
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter samen met de saffraan op een zacht vuurtje. Wel de rozijnen 10 minuten in een bodempje warm water. Giet ze af. Hak de olijven grof. Hak de peterselie fijn.
-
2
Maak de preiwitten en de selder schoon en snij ze in fijne ringen. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de preiwitten en de selder in aan. Smelt de ansjovis erbij en laat op een zacht vuur garen.
-
3
Schep er de grofgehakte olijven, de peterselie en de geweekte rozijnen onder en schep alles in een ovenschaal. Snij de zalmfilets in lange repen en leg ze op de groenten. Kruid met peper en zout en bak alles 10 à 12 minuten in de oven.
-
4
Snipper de dille fijn en plet de roze peperbolletjes. Neem de schotel uit de oven en lepel er de saffraanboter over. Werk af met de dille en de peperbolletjes.