Gestoofde paprika's met gamba’s en limoenyoghurt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en schik de helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng wat olijfolie met de harissa, het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout en giet de pittige olie over de paprika's. Gaar de paprika's 15 à 20 minuten in de oven.
-
2
Bak de gamba’s 7 minuten in een hete pan of grill.
-
3
Maak de limoenyoghurt. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Pel en pers de knoflook. Meng de limoenschil, het -sap en de knoflook onder de yoghurt en kruid met peper en zout.
-
4
Snij 2 limoenen in partjes. Rasp de schil van de 2 overige limoenen en pers het sap van 1 limoen. Schik de gegrilde paprika's op een schaal, leg er de gamba's bij en werk het gerecht af met de limoenschil, het limoensap en de peterselie. Geef er de partjes limoen en de yoghurtdressing bij.