Venkel-citrussalade met gegrilde gamba’s
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook en meng die met 3 eetlepels olijfolie en het gerookt paprikapoeder tot een marinade. Laat de gamba’s er minstens 1 uur in marineren.
-
2
Schil de sinaasappelen en de limoenen en snij ze in fijne plakjes. Vang daarbij het sap op in een kom. Maak de venkelknollen schoon en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Hou het venkelloof opzij voor de afwerking.
-
3
Gril de gamba’s. Pluk de blaadjes van de koriander. Hak de pistaches grof. Schik de schijfjes sinaasappel en limoen op een schaal en verdeel er de venkel over. Schenk er wat citrussap over en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Werk af met de pistaches, de korianderblaadjes, de dille en het venkelloof. Serveer de gamba’s met de salade.