Spaghetti al carbonara di mare
bereiding
-
1
Leg de schelpjes in een grote kom met water en wat zout en spoel ze goed.
-
2
Klop de eitjes los en kruid met peper en zout. Breng het water aan de kook voor de spaghetti. Hak de bladpeterselie en de dille fijn.
-
3
Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Kook de spaghetti gaar. Stoof aan in een diepe pan met wat olijfolie en voeg de schaal- en schelpdieren toe. Zet het deksel erop en laat garen tot de schelpjes open zijn. Meng er dan de octopusstukjes onder en voeg de witte wijn toe.
-
4
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de schaal en schelpdieren. Meng even goed door. Zet het vuur heel zachtjes en giet er het eimengsel over. Meng goed en kruid met peper, zout en de peperoncino, meng er de fijngehakte bladpeterselie en dille onder en serveer.