Spinazie-pestosoep met farfalle en burrata
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Snij de ui, de courgette en de selder in kleine blokjes. Spoel en droog de spinazie. Roerbak alle groenten 5 minuten in wat olijfolie of tot ze beetgaar zijn.
-
2
Voeg de bouillon, de korianderzaadjes, peper en zout toe en roer om. Laat 15 minuten garen.
-
3
Kook de farfalle beetgaar.
-
4
Maak de pesto. Rasp de parmezaan. Doe de kruiden en de lente-uitjes in een blender, voeg de olijfolie, de parmezaan, peper en zout toe en mix fijn.
-
5
Meng de helft van de pesto door de soep. Proef en breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Snij de bolletjes burrata in stukken.
-
6
Verdeel de soep over kommetjes, lepel er wat farfalle in, leg er een stukje burrata bij en lepel er de rest van de pesto over. Werk af met de extra spinazie, grofgemalen peper en serveer.