Gegrilde inktvis met zwartoogbonen
bereiding
-
1
Week de zwartoogbonen 24 uur in een ruime kom met veel water.
-
2
Giet de bonen af en doe ze in een pot. Doe er water bij tot de bonen goed onderstaan. Pel en halveer de ui en de knoflook. Doe de ui en de knoflook samen met de peperkorrels, de laurier blaadjes en het zout in het water en kook de bonen 15 minuten tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af. Haal de ui, de knoflook en de specerijen eruit.
-
3
Maak de salsa. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Pers het sap uit de citroenen. Pel en pers de knoflook. Hak de ansjovisfilets fijn en doe ze in een kommetje samen met de olijfolie, het citroensap, de knoflook en de pijnboompitten. Kruid alles met peper en zout en roer goed om.
-
4
Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Hak de peterselie fijn.
-
5
Smeer de inktvis in met olijfolie en gril hem kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
6
Meng de bonen met de tomaten, de ui, de peterselie en de ansjovissalsa. Serveer de salade op een schaal en schik er de gegrilde inktvis op. Werk af met de chilivlokken, peper en zout.