Olijfolie-polentacake met rozemarijn
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Doe de eieren samen met de suiker en de sinaasappelschil en het -sap in de kom van de keukenrobot en klop ze tot een gladde ruban. Voeg de yoghurt samen met de olijfolie toe. Meng de polenta met de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout en schep ze mee onder het beslag.
-
2
Rist de rozemarijn en snipper de naaldjes fijn. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 22 cm diameter en bak de cake 35 à 40 minuten in de oven. Laat hem afkoelen in de vorm.
-
3
Maak de topping. Pers het sap uit de sinaasappelen. Meng de honing met het sinaasappelsap. Maak met behulp van een prikkertje kleine gaatjes in de cake en lepel er de topping rijkelijk over. Laat de cake volledig afkoelen en ontvorm hem dan pas.
-
4
Hak de pistachenoten, de hazelnoten en de extra rozemarijn fijn en strooi ze over de cake.