Pasta met ovengeroosterde kaas, aardpeer en pancetta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schrob de aardperen schoon en snij ze met een mandoline of scherp mes in dunne plakjes van 3 millimeter. Leg de aardpeerplakjes op een ingevette bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
-
2
Pel de knoflook en snij de teentjes in plakjes. Duw in elk kaasje enkele plakjes knoflook en een takje rozemarijn en leg ze in een ovenschaaltje. Bak de pastinaak en de kaas 12 à 15 minuten in de oven, of tot aardpeerplakjes licht goudbruin zijn en de kaasjes net goed aan het smelten zijn.
-
3
Leg ook de plakjes pancetta op een bakplaat en bak ze in 5 minuten krokant in de oven. Hak de helft van de pancetta heel fijn.
-
4
Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.
-
5
Leg een kaasje op elk bord. Verdeel er de pasta rond en werk de borden af met de plakjes geroosterde aardpeer, de fijngehakte en de volledige plakjes pancetta.