Salade van groene aspergelinten met burrata en geschaafde eidooier
bereiding
-
1
Verwijder de harde uiteinden van de asperges en snij de asperges met een dunschilller of mandoline in lange fijne linten. Besprenkel de linten met olijfolie, citroensap en grof zeezout. Laat ze 15 minuten marineren.
-
2
Blancheer de edamameboontjes 4 minuten in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken.
-
3
Haal voorzichtig het eiwit van rond de eierdooier van de gekookte eieren. Rasp de dooier voorzichtig met een fijne rasp. Het eiwit gebruik je hier niet.
-
4
Verdeel wat rucola en edamameboontjes over mooie diepe borden. Leg er de aspergelinten in een nestjesvorm op. Leg in de nestjes telkens een half bolletje burrata. Sprenkel er olijfolie over, kruid met grof zout en versgemalen peper. Werk af met de geraspte eierdooier, de tuinkers en de parmezaanschilfers.