Recept

Gerstsalade met groene groenten en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip! Hoelang je asperges moet koken of stomen, is afhankelijk van de dikte. Check dus zeker na enkele minuten met een aardappelmesje of je er vlot door kunt steken. Dan zijn ze gaar.

bereiding
  1. 1

    Kook de gerst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water het met verkruimelde blokje groentebouillon. Koel de gerst af onder stromend koud water. Maak de prinsessenbonen schoon. Snij de harde uiteinden van de groene asperges.

  2. 2

    Kook de asperges 10 minuten, de boontjes 5 minuten en de erwtjes 3 minuten apart gaar in gezouten water. Giet de groenten af en spoel ze onder koud stromend water. Spoel de waterkers en pluk de blaadjes. Hak de hazelnoten grof.

  3. 3

    Maak de dressing. Pel de knoflook. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix ze glad.

  4. 4

    Verdeel de gerst over een schaal, schik er de groene groenten en de buratta bij. Giet er vlak voor het serveren de dressing over en werk af met de grofgehakte hazelnoten en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gerstsalade met groene groenten en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!