Recept

Gegratineerde bloemkool-broccolischotel met balletjes en witte saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke ovenschotel met de veelzijdige bloemkool. Lekker met gekookte aardappelen of kruidige puree erbij.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkool en broccoli in roosjes en kook ze samen beetgaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Meng ‘m samen met het paneermeel, het knoflookpoeder en het kerriepoeder onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt. Bak ze in boter rondom bruin.

  3. 3

    Smelt voor de witte saus 30 g boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Giet de groenten af en laat ze wat uitdampen. Leg ze in een ingevette ovenschaal en leg er de gehaktballetjes tussen. Giet er de saus over en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in de oven. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde bloemkool-broccolischotel met balletjes en witte saus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!