Bloemkool-aardappelkroketjes met little gem en mosterdmayonaise
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Pureer de aardappelen.
-
2
Kook ook de bloemkoolroosjes gaar in lichtgezouten water. Giet ze vervolgens af en laat goed uitlekken. Pureer de bloemkool en meng onder de aardappelpuree. Giet er de melk bij en voeg een klontje boter toe. Breng op smaak met de geraspte kaas, de gesnipperde peterselie, peper en zout. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
-
3
Haal de blaadjes los van de little gem en hussel ze los met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng de mosterd onder de mayonaise.
-
4
Klop het ei los. Doe het paneermeel in een andere kom. Rol met vochtige handen kroketjes van het bloemkoolmengsel. Wentel ze eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
-
5
Verwarm de friteuse voor op 180°C. Bak de bloemkoolkroketjes in de friteuse goudbruin en krokant. Serveer met de little gem, extra peterselie, en de mosterdmayonaise.