Recept

Spiesjes van gegrilde little gem, rode ui en avocado met parmezaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk BBQ-bijgerechtje à la Sandra Bekkari!

Sandra: “Little gem-kropjes zijn eigenlijk kleine kropjes Romeinse sla. Doordat ze compact zijn, zijn ze ook steviger en ideaal om te grillen op de barbecue.”

Tip! Eet je plantaardig? Vervang de parmezaan dan door edelgistvlokken.

 

bereiding
  1. 1

    Snij de avocado doormidden, verwijder de pit, maar laat de schil eraan. Snij elke helft in 4 gelijke stukken. Besprenkel het vruchtvlees met citroensap en kruid het met peper en zout.

  2. 2

    Maak de slakropjes schoon en halveer in de lengte. Borstel ze in met olijfolie en strooi er de parmezaan over. Pel de rode ui en snij hem in 8 stukken. Prik afwisselend 2 stukjes avocado, 2 partjes rode ui en een half kropje little gem op spiesjes.

  3. 3

    Gril de spiesjes krokant en gaar op de BBQ. Werk ze af met de scheutjes of tuinkers en serveer ze met de extra geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spiesjes van gegrilde little gem, rode ui en avocado met parmezaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!