Witloofrolletjes met ham en kaas van Ilse
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Verwijder de buitenste bladeren van het witloof en snijd het bittere hart eruit. Kook het in gezouten water tot het beetgaar is. Giet af, bewaar 250 ml kookvocht en laat het witloof verder goed uitlekken.
-
2
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer droog en voeg er dan al roerend het kookvocht aan toe. Blijf roeren en voeg de melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer er van het vuur 2/3 van de drie soorten geraspte kaas door en roer tot een gladde saus.
-
3
Rol het witloof in de sneetjes ham en leg ze in een ovenschotel. Giet er de kaassaus over, strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet 15 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is. Lekker met puree.