Kippenbillen in tijm-citroenmarinade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij 'm in partjes. Pel en pers de knoflook. Rist de blaadjes van de tijm en rasp de schil van de citroen.
-
2
Meng de knoflook, de tijm en de geraspte citroenschil met 5 eetlepels olijfolie. Kruid met een snuifje zout.
-
3
Spoel de courgettes en snij ze in dikke repen. Leg de kippenbillen op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met kippenkruiden, peper en zout. Haal de courgetterepen door de tijm-citroenmarinade en schik ze samen met de ui tussen de billen. Overgiet alles met de rest van de marinade.
-
4
Bak de kip en de courgette 35 minuten in de oven. Kook de quinoa intussen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
5
Werk de kip en de courgettes af met de extra takjes tijm en serveer ze met de quinoa.