Linguine met ansjovisboter en olijven
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook. Maak de chilipepers schoon en snij ze fijn zonder de zaadjes. Halveer de olijven. Rasp de schil van de citroenen en hou de citroenschil opzij voor de afwerking.
-
2
Verhit de boter in een ruime pan. Doe er de ansjovisfilets bij en roer tot ze gesmolten zijn.
-
3
Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de knoflook en de chilipepers bij de ansjovisboter en bak alles 2 minuten op een zacht vuur.
-
4
Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Knijp het sap van de citroenen bij de ansjovisboter en meng er de olijven onder. Voeg de pasta bij de saus en meng er nog 2 pollepels kookvocht bij.
-
5
Meng alles goed onder elkaar, werk af met de geraspte citroenschil en versgemalen peper en serveer meteen.