Recept

Gnocchi met broccoli en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht kun je ook vegetarisch maken door de spekjes weg te laten. Liever vis? Vervang het spek door gerookte zalm. 

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Verdeel de broccoli in roosjes. Bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 minuut mee. Giet er de bouillon bij en laat die tot de helft inkoken. Voeg de broccoliroosjes, de room en de parmezaan toe. Roer tot de broccoli beetgaar is.

  2. 2

    Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken. Schep de gnocchi samen met het basilicum onder de saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer meteen met extra basilicum. Lekker met een beetje citroensap erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi met broccoli en spekjes

Ingrediënten voor

4 personen
  • gnocchi (kant-en-klaar)400 g
  • gerookte spekblokje100 g
  • broccoli1
  • knoflook1 teentje
  • basilicum (+ extra voor de afwerking) handje
  • room150 ml
  • geraspte parmezaan5 el
  • kippenbouillon350 ml
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!