Fetaroom met gepofte bietjes en frisse kruidendressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de bieten of schrob ze grondig schoon en snij ze in parten. Pel en pers de knoflook. Meng de bietjes met de knoflook, de balsamicoazijn, de sojasaus, de honing en 3 eetlepels olijfolie. Stort de bieten uit op een bakplaat, kruid ze met peper en zout en rooster ze 50 à 60 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.
-
2
Maak intussen de fetaroom. Mix de feta met de room tot een smeuïge saus en kruid ze met peper en zout.
-
3
Maak de dressing. Mix de muntblaadjes en de lente-uitjes samen met de olijfolie fijn in de blender of met de staafmixer. Breng de dressing op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
4
Lepel de fetaroom op een bord en leg er de gebakken bietjes op. Werk alles af met de kruidendressing, nog wat verse munt en een partje citroen. Lekker met platbrood of naanbrood.