Groente-omelettaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de uien. Maak de paprika’s schoon en snij ze elk afzonderlijk fijn. Snipper de kervel fijn. Schil en rasp de wortelen.
-
2
Zet 4 kommen klaar en breek in elke kom 3 eieren. Giet er telkens 50 milliliter melk bij, kruid met peper en zout en klop de eieren los.
-
3
Meng in de eerste kom 1⁄4 van de ui, de gele paprika en de kurkuma. Meng in de tweede kom opnieuw 1⁄4 van de ui, de groene paprika en de kervel. Meng in de derde kom 1⁄4 van de ui, de rode paprika en het paprikapoeder en in de vierde kom de rest van de ui, de wortel en het kerriepoeder.
-
4
Smelt wat boter in een koekenpan en bak van elk eiermengsel 2 omeletten. Stapel ze, afwisselend van kleur, in een gepaste springvorm en bestrooi elk laagje met een beetje mozzarella. Bak de taart 10 minuten in de oven zodat de lagen goed aan elkaar plakken. Werk de omelettaart af met de extra kervel.