Dunne lende met parmezaan en sinaasappel-venkelslaatje
bereiding
-
1
Laat de steak een halfuur op kamertemperatuur komen.
-
2
Snij de sinaasappelen à vif en vang het sap op. Meng het sap met de appelazijn, de honing en 2 eetlepels olijfolie extra vierge. Spoel de venkel en snij ze met een mandoline in flinterdunne partjes. Meng de venkelplakjes met de sinaasappelpartjes en de citrusdressing.
-
3
Verhit een grillpan. Borstel het vlees in met olijfolie en gril het 2 minuten aan elke kant. Kruid het met peper en zout. Verpak het in aluminiumfolie en laat het even rusten voor je het aansnijdt.
-
4
Leg het vlees op een mooie schaal en werk het af met de parmezaanschilfers en de rucola. Serveer er de sinaasappel-venkelsalade bij. Lekker met een stukje krokant ciabattabrood erbij.