Paccheri met spinazie, worstjesvlees en bier
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Rist de tijm. Duw het vlees uit de worstjes tot kleine balletjes.
-
2
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Laat de pasta uitlekken en vang het kookvocht op.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin het vlees goudbruin. Haal het vlees uit de pan, maar laat het vet in de pan. Voeg de knoflook, de tijm en de spinazie toe en roerbak 1 minuut. Voeg het vlees weer toe en blus met het bier. Laat alles inkoken tot het vocht bijna weg is.
-
4
Voeg de gekookte pasta, een beetje van het kookvocht en de geraspte pecorino toe aan de pan met het vlees en de groenten en laat samen nog even opwarmen. Werk af met de extra geraspte pecorino en serveer meteen.