Paccheri met romige spinazie, kip en citroen
bereiding
-
1
Snij het vlees van de kippenbouten en snij het in gelijke stukken van 3 à 4 centimeter. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak het kippenboutenvlees 4 minuten aan elke kant. Zet het even aan de kant.
-
2
Spoel en droog de spinazie. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Giet er de room bij en laat 4 minuten inkoken. Voeg er de spinazie bij en roer om tot ze geslonken is.
-
3
Pers het sap van de citroenen bij de saus en kruid met peper en zout. Rasp er de parmezaan bij en roer om.
-
4
Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het vlees bij de saus. Giet de pasta af en meng ’m door de saus. Serveer meteen en werk af met de extra parmezaan, peper van de molen en nog een schijfje citroen.