Bessen-bloemensalade met pulled chicken
bereiding
-
1
Kneus het citroengras met de platte kant van je mes. Doe het citroengras en het kippenbouillonblokje in kokend water. Kook de kipfilet in 10 à 12 minuten gaar in de bouillon. Laat de kip wat afkoelen en trek ze in draadjes uit elkaar.
-
2
Kook de quinoa gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem uitlekken.
-
3
Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel die met het citroensap. Halveer de meloen en haal met behulp van een parisiennelepeltje bolletjes uit het vruchtvlees.
-
4
Maak de dressing. Meng de olie met de azijn, de mosterd en de ahornsiroop. Kruid de dressing met peper en zout.
-
5
Meng de rucola met de bramen, de frambozen, de meloenbolletjes en de avocado. Doe de salade en de uitgelekte quinoa in een grote kom. Verdeel er de pulled chicken over. Lepel er wat van de dressing over en werk de salade af met de verkruimelde geitenkaas en de eetbare bloemen.