Gekaramelliseerde rode biet met halloumi en een vinaigrette van rode ui en marmelade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode bieten en snij ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Rits de rozemarijn van de takjes. Meng de partjes rode biet met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, de rozemarijn, de knoflook, peper en zout. Stort op een bakplaat en zet 35 à 40 minuten in de oven of tot ze beetgaar en licht gekaramelliseerd zijn.
-
2
Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Meng 1 eetlepel balsamicoazijn met 1 eetlepel water, 2 eetlepels olijfolie, 1 el marmelade, 1 kl mosterd, peper en zout.
-
3
Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Meng ze met 1 eetlepel olijfolie, de za’atar, de chilivlokken en een snuifje zout.
-
4
Bak de halloumi kort in een scheutje olijfolie tot beide kanten goudbruin zijn. Snij in stukken.
-
5
Meng de geroosterde rode bieten (warm, lauw of koud) met de rucola en de kikkererwten en garneer met de gebakken halloumi en de dressing.