Recept

Tiramisu met speculaas, aardbeien en banaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever alcoholvrij? Je kunt de aardbeienlikeur gewoon weglaten. De koffie kun je ook vervangen door vruchtenthee.

bereiding
  1. 1

    Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Klop de mascarpone een beetje los met een spatel en spatel hem nadien voorzichtig onder het eiwit.

  2. 2

    Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in schijfjes. Pel daarna de bananen en snij ze eveneens in schijfjes.

  3. 3

    Doe de aardbeienlikeur bij de koude koffie in een schaaltje. Dompel de speculaasjes één voor één in het likeurmengsel en leg ze op de bodem van een serveerschaal. Lepel er wat van het mascarponemengsel op en leg er dan schijfjes banaan en aardbei op. Zeef er wat cacao over.

  4. 4

    Maak opnieuw een laag met speculaasjes, lepel er de rest van het mascarponemengsel op en werk af met de aardbeien en de banaan. Laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Zeef net voor het serveren nog wat cacaopoeder over de tiramisu en werk hem af met de verse muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu met speculaas, aardbeien en banaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!