Zalm in mosterdsaus met gegrilde asperges
bereiding
-
1
Maak een marinade voor de zalm met de honing, de mosterd, de dille en een klein scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en bestrijk er de zalmmoten mee. Laat ze even rusten.
-
2
Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges. Bestrijk de asperges met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze beetgaar in een grillpan.
-
3
Maak de saus. Pel en snipper de sjalotten. Pel en pers de knoflook. Bak de sjalotten glazig in olijfolie. Voeg de knoflook toe en roerbak ze nog 1 minuut. Roer er de room en de mosterd onder en kruid met peper en zout. Laat de saus op een zacht vuur 2 minuten sudderen en indikken.
-
4
Bak de zalmmoten gaar in olijfolie. Reken op zo’n 3 minuten per kant. Leg de moten in de mosterdsaus en werk af met de takjes dille. Serveer er de gegrilde asperges bij.