Gegrilde inktvisringen met courgetti en caponata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de caponata. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de selder en de paprika schoon en snij ze in blokjes. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Hak de olijven.
-
2
Fruit de sjalot en de knoflook aan in een bodempje olijfolie, voeg de aubergineblokjes toe en bak ze krokant. Voeg dan de paprika- en selderblokjes toe en kruid de groenten met de oregano. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de kappertjes en de olijven toe en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
-
3
Spoel de courgettes en snij ze met een spiralizer in lange sliertjes. Doe ze in een ingeoliede ovenschaal, kruid ze met peper, zout en een snuifje cayennepeper en doe er een scheutje olijfolie bij. Dek ze af met aluminiumfolie en gaar ze 10 minuten in de oven.
-
4
Snij de inktvistubes in ringen. Bestrijk ze met olijfolie en kruid ze met de tijm en de rozemarijn. Gril ze kort maar krachtig in een hete grillpan. Bak de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snij de citroen in partjes.
-
5
Serveer de courgetti met de caponata en de gegrilde inktvisringen. Werk ze af met de gesnipperde peterselie, de geroosterde pijnboompitten en een partje citroen.