Paprikagazpacho met komkommerstaafjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn zonder de zaadjes. Snij de geroosterde paprika’s in stukjes. Schil de komkommer, haal er de zaadlijsten uit en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
2
Doe de paprika in de blender, samen met de ui, de knoflook, de chilipeper, de komkommer en de passata. Mix alles goed fijn. Schenk er de olijfolie en de wittewijnazijn bij.
-
3
Breng de paprikagazpacho op smaak met cayennepeper, peper en zout. Mix tot er geen stukjes meer overblijven. Zet minstens 30 minuten in de koelkast, maar het liefst enkele uren.
-
4
Spoel de snackkomkommers en snij ze in lange staafjes. Verdeel de gazpacho over glaasjes en werk ze af met de peterselie en de staafjes snackkomkommer.