Recept

Vichyssoise van prei en yoghurt met garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

TIP! Een klassieke vichyssoise wordt gemaakt met aardappelen. Wij maken ‘m lichter door prei en komkommer te combineren en de room door yoghurt te vervangen. Dit recept is volgens de principes van Sandra Bekkari. 

bereiding
  1. 1

    Snij het preiwit in ringen en spoel ze grondig. Schil de komkommer en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoof de prei aan in een beetje olijfolie. Overgiet de prei met de kippenbouillon en kook ze gaar.

  2. 2

    Voeg de Griekse yoghurt en de komkommerblokjes toe aan de soep. Mix de soep goed fijn en breng ze op smaak met peper en zout. Zet de soep enkele uren in de koelkast om ze volledig te laten afkoelen.

  3. 3

    Verdeel de soep over glaasjes, werk ze af met de garnalen en de scheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vichyssoise van prei en yoghurt met garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!