Pitabroodjes met kikkererwtenshoarma, zoetzure rode ui en kruidensaus
bereiding
-
1
Pel de rode ui en snij hem in ringen. Breng de appelazijn met de honing, 3 eetlepels water en een snuifje zout aan de kook. Haal het mengsel van het vuur en giet het over de uiringen. Laat ze minstens 1 uur tot 2 dagen trekken op een koele plek.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, de chilivlokken, een scheutje olijfolie en een snuifje zout. Rooster de kikkererwten 15 à 20 minuten in de oven of tot ze krokant zijn.
-
3
Maak de saus. Pel en pers de knoflook. Hak de muntblaadjes en de peterselie fijn. Meng de kruiden samen met de knoflook en de chilivlokken onder de appelazijn en de olijfolie. Kruid de saus met peper en zout.
-
4
Warm de broodjes kort op in de oven of rooster ze op de BBQ. Spoel de komkommer en de tomaten en snij ze in fijne plakjes. Maak de sla schoon. Vul de broodjes met de sla, de komkommer, de tomaten en de kikkererwten. Werk ze af met de kruidensaus en de zoetzure ui.