Tomatengalette met pistache-kruidencrumble
bereiding
-
1
Maak het deeg. Meng de bloem met de gedroogde kruiden, de olijfolie en 4 eetlepels water. Voeg de boter in vlokjes toe, meng en kneed goed door. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze aan in olijfolie. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes.
-
3
Maak de crumble. Hak de pistaches fijn in de blender en meng er de gesnipperde kruiden, de zonnebloempitten, de panko en de olijfolie onder.
-
4
Rol het deeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bodem met de hummus, maar blijf een stukje van de rand. Verdeel er de sjalot en knoflook over, leg de plakjes tomaat erop en kruid alles met peper en zout. Verdeel de crumble erover, plooi de rand van de galette naar binnen en bak ze 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met de munt en het basilicum.