Recept

Pistolets met prosciutto, groene asperges en vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tips!

- Verpak de pistolets in boterhampapier, wikkel er een lapje stof rond en werk af met een lint.

- Varieer met het broodje: kies ook eens voor een bagel, een pitabroodje of miniciabatta.

bereiding
  1. 1

    Blancheer de groene asperges 4 minuten in kokend, lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water.

  2. 2

    Snij de mozzarella in plakjes. Vouw van elke plak prosciutto een roosje. Snij de vijgen in kwartjes.

  3. 3

    Halveer de broodjes en bestrijk ze met de roomkaas. Leg hierop een plakje mozzarella, een roosje van prosciutto, kwartjes vijgen en vier asperges. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Werk af met de andere helft van het broodje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pistolets met prosciutto, groene asperges en vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!