Miniquiches met broccoli, ham en cheddar
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze zo'n 6 minuten in gezouten, kokend water. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Maak intussen de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de room en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Verdeel het kruimeldeeg over 4 taartvormpjes van 8 cm diameter, prik gaatjes in het deeg en leg er bakpapier op. Vul elk taartvormpje met bakknikkers en bak het deeg 8 minuten voor in de oven. Verhoog daarna de oventemperatuur naar 180°C.
-
4
Verwijder de bakknikkers en het bakpapier uit de taarvormpjes. Verdeel de broccoli, de blokjes tomaat en de ham over de 4 taartvormpjes. Giet er de vulling over. Werk af met de cheddar en zet nog zo'n 20 minuten in de oven.