Loaded aardappelen met kippengehakt en kaassaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon. Maak een inkeping in de lengte van de aardappelen, maar snij ze niet volledig door. Bestrijk de aardappelen rondom met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven.
-
2
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
-
3
Maak de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er langzaam en al roerend de melk bij en laat de saus indikken op een zacht vuur. Spatel er de kaas onder en laat rustig smelten. Breng de saus op smaak met de tabasco, peper en zout.
-
4
Bak ondertussen in een ander pan het gehakt rul. Breng het op smaak met het kerriepoeder, het gemberpoeder, peper en zout. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen.
-
5
Haal de aardappelen uit de oven en vul ze met het gehakt, de broccoli en de kaassaus. Werk ze af met de lente-uitjes.