Tagliata van filet pur met kerstomatensalade en rucolapesto
bereiding
-
1
Maak de pesto. Hak de rucola iets kleiner en doe ze in de blender. Pel de knoflook. Voeg de knoflook, de zonnebloempitten, de parmezaan en een beetje olie toe aan de blender. Mix alles fijn en leng aan met olijfolie tot de pesto de gewenste dikte heeft. Kruid de pesto met peper en een beetje extra zout.
-
2
Spoel en droog de rucola. Pel de rode ui en snij hem in halve ringen. Spoel en halveer de kerstomaten. Meng de tomaten en de rode ui onder de rucola en verdeel de salade over een grote schaal.
-
3
Meng de balsamicoazijn met 2 eetlepels olijfolie, kruid de vinaigrette met peper en zout en verdeel ze over de salade.
-
4
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak het vlees kort naar smaak op een hoog vuur aan beide kanten. Haal het uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Snij het daarna in plakjes.
-
5
Verdeel het vlees over de salade, lepel er de pesto over en werk het gerecht af met de geraspte parmezaan en de extra rucola.