Gehakt-champignonballetjes met gelepaprikasaus en speltpasta
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak de champignons heel fijn in de blender. Meng het gehakt met de sjalot, de knoflook, de champignons, het ei, de gedroogde oregano en het amandelpoeder en kruid met peper en zout. Vorm er hapklare balletjes van. Voeg eventueel extra amandelpoeder toe als het mengsel te nat is. Bak de balletjes goudbruin in wat olijfolie.
-
2
Maak de gele paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Fruit ze aan in olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze zachtjes gaar stoven. Voeg er de kokosmelk aan toe en mix de saus fijn.
-
3
Kook de speltpasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af.
-
4
Serveer de balletjes in de paprikasaus met de speltpasta. Werk het gerecht af met de geroosterde amandelschilfers en het basilicum.