Volkorencouscous met gegrilde jonge wortelen en geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het loof van de wortelen en boen ze schoon. Halveer ze in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel ze met olijfolie en de honing en kruid ze met peper en zout. Gaar ze 15 minuten in de oven.
-
2
Kook de couscous gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de edamameboontjes 1 minuut in gezouten water.
-
3
Maak de korrels van de couscous los en meng er de gesnipperde peterselie en munt, 2 eetlepels olijfolie en het citroensap door. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Lepel hem in een grote schaal.
-
4
Werk de couscous af met de geroosterde wortelen, de edamameboontjes, de verkruimelde geitenkaas en de tuinkers.