Recept

Auberginespiesjes met feta en watermeloen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feta en watermeloen, het is een topcombi. voeg daar nog plakjes gegrilde aubergine aan toe en je hebt een superzomers hapje.

Tip: wentel de spiesjes eerst door een bodempje sesamzaad voor je ze grilt en serveer ze met sojasaus voor een extra hartige variant.

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergine en snij ze met een mandoline in 8 lange fijne plakjes. Wrijf ze in met olijfolie en gril ze aan beide kanten goudbruin. Kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Snij de feta in 8 blokjes. Leg op elk plakje aubergine een blokje feta, kruid ze met peper en zout en steek er een takje verse oregano tussen. Rol ze op.

  3. 3

    Snij 8 gelijke stukjes uit de watermeloen. Prik afwisselend stukjes watermeloen en aubergine-fetarolletjes op de spiesjes en serveer. Lekker met een dip op basis van tahin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginespiesjes met feta en watermeloen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!