Recept

Watermeloengranité met munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met nog een scheutje gembersiroop door de granité!

Tophapje!

Deze watermeloengranité is ook de perfecte basis voor een gezond hapje. Schep ’m in glaasjes en werk hem af met komkommer. Haal daarvoor met een parisiennelepel kleine bolletjes uit het vruchtvlees of steek met een koekjesvormpje bijvoorbeeld sterretjes uit enkele komkommerplakjes.

bereiding
  1. 1

    Schil de watermeloen, snij het vruchtvlees in stukken en verwijder de pitten. Pureer de watermeloen in een blender tot een glad mengsel. Voeg het limoensap en de honing toe en mix kort. Voeg ook de muntblaadjes toe aan de blender en pulseer een paar keer zodat de munt fijngehakt wordt.

  2. 2

    Giet het watermeloen­mengsel in een grote, ondiepe bak of schaal. Plaats de bak in de diepvries. Na ongeveer 45 minuten, wanneer het mengsel aan de randen begint te bevriezen, schraap je met een vork de bevroren delen naar het midden. Herhaal dit elke 30 minuten gedurende ongeveer 2 à 3 uur, tot je een luchtige, korrelige textuur hebt. Dit proces zorgt ervoor dat de granité mooie ijzige kristallen vormt.

  3. 3

    Schep de watermeloen­granité in glazen of kommetjes. Werk ze voor het serveren af met de extra muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Watermeloengranité met munt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!