Varkensworsties op de bakplaat met groene zomergroenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de courgette en snij ze in plakjes. Verwijder de harde uiteindes van de boontjes. Snij de broccoli in roosjes.
-
2
Bak de worstjes rondom bruin in olifolie. Ze hoeven nog niet gaar te zin.
-
3
Verdeel de groenten, behalve de erwten en de spinazie, over een bakplaat. Pers 1 teentje knoflook, klop het los in een scheutje olijfolie en kruid de olie met peper en out. Schenk de olie over de groenten en hussel alles onder elkaar. Leg er de worstjes bij en zet de bakplaat 25 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de erwten toe.
-
4
Doe de verse kruiden in een blender. Voeg het resterende knoflookteentje, het citroensap en het komijnpoeder toe. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en mix glad. Kruid met peper en zout. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel er de spinazie over. Druppel er de kruidendressing over en serveer.