Recept

Paella van Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "Een typische Valenciaanse paella herken je aan het korstje. Er is zelfs een apart woord voor uitgevonden,”soccarat”. Een heerlijk krokante bodem, boordevol smaak, die je met een houten lepel van de bodem moet schrapen."

bereiding
  1. 1

    Doe de saffraan in een kommetje en voeg wat water of kippenbouillon toe. Laat even weken. Snipper de ui, knoflook en chilipeper.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een paellapan en bak er eerst de kippenboutjes en gehalveerde puntpaprika’s in aan. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en chili toe, roerbak even verder.

  3. 3

    Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels glanzen. Blus met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Roer er de saffraan door en vul aan met de kippenbouillon. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat 10 minuten op een zacht vuurtje garen.

  4. 4

    Voeg de gespoelde mosselen, peultjes en garnalen toe. Laat nog 10 à 15 minuten verder garen zonder folie. Serveer met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!