Bakplaatpaella met zeevruchten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels kippenbouillon toe en laat even weken.
-
2
Verhit een stoofpot met de olijfolie en bak er de ui, de knoflook en de chili in. Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels glanzen. Blus met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout.
-
3
Roer de saffraan door de rijst en giet er de rest van de kippenbouillon bij. Giet alles in een grote ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en gaar 15 minuten in de oven.
-
4
Spoel de schelpjes en mosselen grondig. Snij de inktvis in ringen. Voeg de inktvis, de schelpjes, de mosselen en de garnalen toe aan de ovenschaal en laat nog 10 à 15 minuten garen zonder folie. Werk af met de bladpeterselie en serveer met partjes citroen.