Filotaart met een laagje gekruide mascarpone en gekleurde tomaten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en pers de knoflook en meng met 50 milliliter olijfolie en een halve koffielepel zout.
-
2
Leg 2 vellen filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast ze in met de knoflookolie. Leg er opnieuw 2 vellen filodeeg op en kwast ook die in met de knoflookolie. Doe dit nog twee keer. Bak het filodeeg 12 à 15 minuten in de oven, of tot het goudbruin en krokant is. Laat het deeg even afkoelen.
-
3
Hak het basilicum en de peterselie fijn. Meng de kruiden onder de mascarpone en kruid met peper en zout. Spoel de tomaten, snij ze in fijne plakjes en overgiet ze met de rest van de knoflookolie.
-
4
Breng een laag mascarpone aan op het gebakken filodeeg en verdeel er de tomaten over. Kruid de taart met peper en zout en werk af met het extra basilicum. Serveer meteen.