Gemarineerde en gekonfijte tomaten met burrata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 120°C Maak eerst de in porto gekonfijte tomaten. Spoel de tomaten en pel de teentjes knoflook. Doe de porto samen met 400 milliliter water, de teentjes knoflook, de suiker, de tijm en de laurier in een vuurvaste pan (type Le Creuset) en breng alles aan de kook.
-
2
Leg 500 gram van de tomaten in het vocht, dek de pan af en zet 2 à 3 uur in de oven (afhankelijk van de grootte). Indien je geen ovenvaste kookpot hebt, giet je het vocht in een hoge ovenschaal, leg je er de tomaten in en dek alles af met aluminiumfolie. Haal de tomaten uit de oven en laat ze afkoelen in het vocht. Bewaar ze in de koelkast.
-
3
Spoel de overige tomaten en snij ze in partjes of plakjes. Besprenkel ze met de balsamicoazijn en wat olijfolie en kruid ze met peper en zout.
-
4
Serveer de gekonfijte tomaten in hun geheel met de burrata, de koude partjes tomaat en de oregano. Lekker met brood.