Recept

Salade van gegrilde artisjokken en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Artisjokken vergen wat schoonmaakwerk en soms denk je dat er wel héél veel moet worden weggesneden. Zodra je ze proeft, zijn ze echter al die moeite waard. Kun je een kistje van deze lekkernij kopen, maak ze dan klaar volgens dit recept en bewaar ze op olie in bokalen, voor later!”

bereiding
  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren en het hardste bovenste deel van de artisjokken. Halveer ze en verwijder het hooi. Kook ze 15 à 20 minuten in gezouten water met het sap van 1 citroen.

  2. 2

    Maak ondertussen de groene asperges schoon. Halveer grotere exemplaren. Laat de artisjokken na het koken uitlekken en snij ze vervolgens in plakjes.

  3. 3

    Verhit een grill of plancha. Borstel de artisjokken en asperges royaal in met olijfolie en gril ze langs beide kanten.

  4. 4

    Snij de tweede citroen in partjes. Haal de asperges en de artisjokken van het vuur, schik ze op een bord en strooi er peper en grof zout over. Serveer ze met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gegrilde artisjokken en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!