Tarte tatin van wortel met geitenkaas en citroentijm
bereiding
-
1
Doe de kristalsuiker in een ovenvaste pan (22 cm diameter). Giet er water op tot de suiker net onderstaat. Laat de suiker smelten op een zacht vuur. Roer niet. Wacht tot er zich kleine lichtbruine belletjes vormen en roer dan met een garde tot een mooie karamel. Roer er voorzichtig de boter onder.
-
2
Maak de wortelen schoon. Hou het loof bij om een pesto mee te maken. Halveer de wortelen en leg ze voorzichtig in de karamel. Laat ze zo een 15-tal minuten karamelliseren op een zacht vuur.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg op de gekaramelliseerde wortelen en duw de randen voorzichtig naar binnen met behulp van een lepel. Opgelet: de karamel is heet! Zet de pan zo'n 30 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
-
4
Haal de pan met handschoenen uit de oven. Zet er een bord op en draai de pan met het bord om, zodat de wortelen bovenaan komen te liggen.
-
5
Lepel de zachte geitenkaas op de taart, kruid ze nog met peper en zout en werk ze af met de verse citroentijm.