Recept

Tarte tatin met wortelen, asperges en lente-ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ja hoor, een klassieker als tarte tatin kan ook prima met groenten in plaats van traditioneel met appel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelen. Snij het harde onderste deel van de asperges weg. Halveer de groenten in de lengte.

  2. 2

    Blancheer de asperges 5 minuten in lichtgezouten water. Bak de wortelen in wat boter beetgaar. Breng op smaak met de tijm, honing, azijn, peper en zout.

  3. 3

    Leg de wortelen, samen met de asperges en de lente-uitjes afwisselend op de bodem van een beboterde bakvorm. Rol het deeg uit en leg bovenop de groenten. Stop de randen in. Snij een klein kruisje in het midden en zet de taart 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Leg een groot bord op de vorm en draai de tarte tatin voorzichtig om op het bord. Werk af met de basilicumblaadjes. Serveer met een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin met wortelen, asperges en lente-ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!